HÖST 2018!

Höstsäsongen är här och Sillen & Makrillen låter sommarklassikerna på menyn vila.
Köket tar ut svängarna lite mer och erbjuder en intressant och smakrik höstmeny.
Vi har öppet onsdag till lördag kl. 17.00 – 01.00.

Boka ditt bord och njut av god mat och dryck direkt vid havet med en fantastisk vy över sundet och se solen gå ner i nordväst.

Väl mött på Sillen & Makrillen 2018!

 

SÖNDAGSBRUNCH!

Brunchen gör uppehåll under vinterhalvåret men återkommer i maj-19.
Den gästspelar dock på Fars-dag samt som Julbrunch under december.

 

FARS DAG BRUNCH!

Välkomna på Fars Dag brunch söndag den 11 november.

Brunchen är öppen 12.00 till 17.00.

295:-/kuvert

Boka ditt bord online eller på 042-281553.
Välkommen!

 

 

 

 

 

 

 

JULBRUNCH I DECEMBER!

Välkomna på julbrunch söndag den 2, 9 samt 16 december.

Brunchen är öppen 12.00 till 17.00.

345:-/kuvert

Boka ditt bord online eller på 042-281553.
Välkommen!

 

JULMIDDAG & SKALDJUR!

Välkommen på Julmiddag vid havet den 30 november till den 22 december.
Fokus på årets Julmiddag är som vanligt skaldjur.
Skaldjuren är som bäst på vintern och då vill vi erbjuda dessa havets läckerheter som alternativ till det traditionella.
För dig som inte önskar skaldjur finns en kött- eller fiskrätt som val av varmrätt.

JULMIDDAGSMENY

GLÖGG MED PEPPARKAKA & ÄDELOSTKRÄM

KALL JULBUFFÉ MED VÅR EGEN INLAGDA SILL & LAX I OLIKA VARIATIONER,
RÄKOR MED SKAL, CHARKUTERIER, PATÉ & PASTEJER, FRUKT, BRÖD, OST & SMÖR

Alt. 1
SKALDJUR
– Skaldjursfat, hummer, krabba, ostron, räkor, rökta räkor, havskräfta samt tillbehör

Alt. 2
JULINSPIRERAD VARMRÄTT
– Smörstekt marulk med svensk kål, brynt steklök, brandade krokett samt löjroms beurre blanc

———— eller ———–

– Svensk kalvfilé med pumpacrème, bakad portabello, friterat kalvbräss, picklad pumpa samt schallotenlökssky

DESSERTBORD MED RIS À LA MALTA & JULINSPIRERADE GODSAKER

Meny med Skaldjur 795:-/kuvert, (onsdag 695:-)
Meny med Varmrätt 595:-/kuvert (onsdag 495:-)

 

VEGETARISK MENY

GLÖGG MED PEPPARKAKA & ÄDELOSTKRÄM

FÖRRÄTT
Frasigt lantägg med råhyvlad champinjon, pumpacrème, picklad lök, vattenkrasse och tryffelpeccorino

VARMRÄTT
Svamprisotto med krispig kål, bakad portabello samt brynt steklök och parmesan

DESSERTBORD MED RIS À LA MALTA & JULINSPIRERADE GODSAKER

Vegetarisk meny 595:-/kuvert (onsdag 495:-)

 

Boka ditt bord online eller på 042-281553.
Välkommen!

 

NYÅRSSUPÉ 31/12.

Vi erbjuder en 5-rätters nyårsupé med Amuse.
Vi startar kl. 19.00 med välkomstbubbel och ostron.

AMUSE
ankleverterrin på smörstekt brioche med fikonmarmelad och äpple

SKALDJUR
råstekt hummer med picklad avocado, tabasco, rostad mandel, riven fetaost, frisésallad och hummeremulsion

FISK
bakad rödtunga, kalixlöjrom, friterad havskräfta, bondbönor, krondillspicklad blomkål, dillvinägrett och smörad havskräftsbuljong

KÖTT
svenskt rådjur, inlagda höstkantareller, färsk riven tryffel, crème på karl-johansvamp, rårörda havtorn samt råhyvlad kålrot och sky

OST
vispad brillat savarin, champagnegelé, torkat kryddbröd och myltade hjortron

DESSERT
mjölkchokladmousse, krispig kakao, björnbärscrème, maränger och sorbet på harsyra

Meny 995:-/kuvert
Maten förskottsbetalas på restaurangen eller via faktura/swish.
Dryckespaket för 595:-/kuvert.

Boka ditt bord på online.