HÖST PÅ SILLEN & MAKRILLEN!

Oktober är här och vi har nu gått in vår höstsäsong. Vi har en meny som är anpassad efter säsongens allra bästa råvaror. Vi går nu in i ett lugnare tempo och har därmed öppet onsdag till lördag från kl 17.00.

Vår restaurang består av två avdelningar som vi kallar “matsal à la carte” och “bardel à la carte”. I bardelen sitter ni lite mer avskilt placerade vid vår bar. Ni sitter vid ett eget bord men med lite högre barpallar och barsoffa. Det är samma meny och service var ni än sitter hos oss.

Boka ert bord och njut av god mat och dryck direkt vid havet med en fantastisk utsikt över sundet.

 

FARSDAGSBRUNCH DEN 10:E NOVEMBER!

Den 10:e november är det återigen dags att fira våra älskade pappor. Vi håller därför specialöppet denna söndag med farsdagsbrunch! Brunchen är framme mellan kl 11.30-16.30, och vi erbjuder en tidig sittning och en lite senare sittning. Priset är 295:- /person och 10:- per år för barn mellan 3-12 år. Varmt välkomna!

JULMIDDAG PÅ SILLEN & MAKRILLEN!

Trots att julen än så länge känns avlägsen, så närmar den sig sakta men säkert. Vår julmiddag är nu bokningsbar!

Mellan den 27:e november och den 21:a december är ni hjärtligt välkomna till vår julmiddag vid havet. I vanlig ordning kommer vi att ha fokus på skaldjur, då dessa läckerheter är som bäst på vintern och vi vill erbjuda ett alternativ till det traditionella. För dig som inte önskar skaldjur kommer vi givetvis även att servera en kött- och en fiskvarmrätt, samt en helt vegetarisk meny.

JULMIDDAGSMENY

GLÖGG MED PEPPARKAKA & ÄDELOSTKRÄM

KALL JULBUFFÉ
Vår egen inlagda sill & lax i olika variationer, räkor med skal, charkuterier, paté & pastejer, frukt, bröd & ost

Alternativ ett:
SKALDJURSFAT
Hummer, krabba, ostron, räkor, rökta räkor, havskräfta samt tillbehör

Alternativ två:
SVENSK OXFILE
Långkål, hällestadsvamp, rökt sidfläsk, picklad gulbeta, friterat kalvbräss och syrlig schallotenlökssky
eller
SMÖRSTEKT TORSKRYGG
Hummercrème, sparrisbroccoli, vesterhavskrokett samt löjroms beurre blanc

Alternativ tre:
VEGETARISK MENY
FÖRRÄTT
Friterat lantägg med gräddstekt hällestadsvamp, brioche, riven vesterhavsost och
picklad lök

VARMRÄTT
Risotto med sparrisbroccoli, picklad gulbeta, rostade jordärtskockor, riven
tryffelpecorino och torkad kål

DESSERTBORD
Ris à la malta & julinspirerade godsaker

Vår julmiddag serveras onsdag-lördag från den 27:e november till och med den 21:a december.

Meny med skaldjur 795:-/kuvert (onsdag och torsdag 695:-)
Meny med varmrätt 595:-/kuvert (onsdag och torsdag 495:-)
Vegetarisk meny 495:-/kuvert

Varmt välkomna till en julmiddag vid havet!